Αιματηρή θυσία διατροφικού τύπου
Η αιματηρή θυσία διατροφικού τύπου είχε τα εξής χαρακτηριστικά:
- Η θυσία ξεκινούσε με τον τελετουργικό σφαγιασμό του ζώου ή των ζώων.
- Tοποθετούσαν μέρος του κρέατος στο βωμό όπου καιγόταν ως προσφορά στους θεούς.
- Το υπόλοιπο κρέας καταναλωνόταν από τους συμμετέχοντες στη θυσία.
- Τα θύματα (τα προσφερόμενα ζώα) διέφεραν σε αριθμό και αξία ανάλογα με τη γιορτή.
- Σε τέτοιου είδους θυσίες προσφέρονταν μόνο οικόσιτα ζώα όπως κατσίκες, χοίροι, αρνιά, κοκόρια, βόδια.
|