Αιματηρή θυσία διατροφικού τύπου




Η αιματηρή θυσία διατροφικού τύπου είχε τα εξής χαρακτηριστικά:

  • Η θυσία ξεκινούσε με τον τελετουργικό σφαγιασμό του ζώου ή των ζώων.
  • Tοποθετούσαν μέρος του κρέατος στο βωμό όπου καιγόταν ως προσφορά στους θεούς.
  • Το υπόλοιπο κρέας καταναλωνόταν από τους συμμετέχοντες στη θυσία.
  • Τα θύματα (τα προσφερόμενα ζώα) διέφεραν σε αριθμό και αξία ανάλογα με τη γιορτή.
  • Σε τέτοιου είδους θυσίες προσφέρονταν μόνο οικόσιτα ζώα όπως κατσίκες, χοίροι, αρνιά, κοκόρια, βόδια.